Vi som äger bageriet är Anna Björlin Arvids, Fredrik Björlin och Robert Eklann. Anna är bagare, Fredrik är kock och Robert är den som såg till att Lidingöborna inte behöver åka över bron för att köpa förstklassigt bröd. Robert Eklann var med och startade bageriet 2014.
Kvalitet hela vägen är A och O för oss och vi försöker hela tiden att ta det en nivå till. Det handlar förstås om kvalitet i bakverken och brödet, men också i servicen och bemötandet, om bra koppar att dricka ypperligt kaffe ur likaväl som känslan i lådan du bär hem dina bakelser i. Det ska vara rent och fint, ordning och reda. Bra råvaror, klimatsmart tänk och en plats där alla trivs – både personal och kunder. Rent mjöl i påsen helt enkelt.
Från Kocklandslaget via Nobelfesten till eget hantverksbageri på Lidingö
Vi som driver Lidingö Bröd & Pâtisserie heter Anna och Fredrik Björlin. Vi träffades 2005 då vi båda var med i Svenska Kocklandslaget, Anna som konditor och Fredrik som kock. Vi hittade varandra och upptäckte också att vi delade passionen – och nörderiet – för bakning med den allra bästa kvaliteten.
Svenska Kocklandslaget var varken vår första eller sista erfarenhet av att tävla inom våra yrken. Anna har tävlat och vunnit SM och EM Unga Bagare och tagit en silvermedalj i Årets Konditor. Fredrik har varit lagkapten i svenska kocklandslaget, vunnit OS 2012 och har varit kapten för ett dreamteam med sju kockar från hela världen. Numera tävlar vi inte längre, men det händer att vi får agera jury i diverse olika tävlingar.
Våra yrkeserfarenheter har vi båda med oss sedan unga år. Anna är bagare och konditor och har jobbat inom yrket sedan 1998. Hon har arbetat på flera av Stockholms kända bagerier som Gateau, Gunnarssons, Tösse med flera. Hon har jobbat utomlands och på kryssare. Anna har också varit bagerilärare på gymnasiet och är fortfarande engagerad i utbildning för bagare och jobbar med skolor för att utveckla utbildning och döma slutprov.
Fredrik är kock med lång erfarenhet och har bland annat jobbat på Fredsgatan 12, Oaxen, Vassa Eggen, Artipelag och Bobergs matsal. Ofta har matlagningen gått hand i hand med ledarskap, organisation och entreprenörskap – erfarenheter som Fredrik har stor nytta av på Lidingö Bröd & Pâtisserie.
Ett minnesvärt förtroende som vi båda fått är att arbeta med Nobelfesten. Fredrik har gjort Nobelmiddagen två gånger och Anna har varit med på Nobeldesserten en gång.
Nu går det mesta av vårt engagemang och vår tävlingsinstinkt åt till att ständigt höja Lidingö Bröd & Pâtisserie till nästa nivå. Att driva det här bageriet har blivit en livsstil för oss och hela vår familj. Våra barn syns ofta med oss på bageriet eller i butiken bland bullar och tårtkartonger. Sedan några år är vi också Lidingöbor och stortrivs med det.
Till sist vill vi bara säga: Kom hit! Vi upplevs bäst på plats. Och bor du på andra sidan bron är det definitivt värt en omväg.